Meikit,  Trendit,  Tuotearviot

Maybelline Sky High Mascara: kokemuksia

Vähään aikaan en ole ollut näin innoissani ripsiväristä! Nykyään moni kauneustrendi nousee Tiktokin avulla räjähdysmäiseen suosioon, ja se onkin oivallinen paikka bongailla “tavallisen tallaajan meikkiniksejä” tai tuotesuosituksia. Tällä viikolla Suomenkin kauppojen hyllyille rantautunut Maybelline Sky High Mascara on todellakin yksi näistä. Otetaan siis tämä jättisuosittu ripsari tarkempaan syyniin!

Tämä postaus sisältää mainoslinkkejä, jotka on merkitty *-merkillä. Voit lukea mainoslinkeistä ja omista toimintatavoistani niiden suhteen täältä.

Maybelline Sky High Mascara -ripsiväri valkoisella taustalla

Kyseinen ripsiväri kuuluu Maybellinen Lash Sensational -sarjaan, johon kuuluu alkuperäinen Lash Sensational sekä vedenkestävä versio. Mulle Maybellinen ja L’Orealin maskarat oli teini-iän meikkipussin peruskivi, mutta nykyään pyrin ainakin suurimmaksi osaksi ostamaan tuotteita merkeiltä, jotka eivät testaa eläimillä (cruelty free). Siksi tämän Maybelline-tuubin avaaminen, ja tuon tutun tuoksun haistaminen tuntui nostalgiselta.

Vaikkei Maybelline tähän cruelty free -kastiin kuulukaan, teen välillä poikkeuksen, jos vain tuote on äärimmäisen kiinnostava. Muhun tekivät vaikutuksen näkemäni videot äärimmäisen pitkistä, mutta erotelluista ripsistä, joita erilaisilla ripsillä varustetut tiktokkaajat tämän ripsivärin avulla saavuttivat.

Kuvankaappaus tiktokista
Pari suosituinta Tiktok-videota Sky High -ripsiväristä.

Otetaan pieni pohjustus mun omista ripsistä sekä siitä, mitä odotan ripsiväriltä. Mulla on melko tuuheat ripset, pituutta on OK:sti. Taivutukset kuitenkin pysyvät päivän mittaan huonosti. Tykkään siksi ripsiväreistä, joissa on kapea kuminen harja (helppo levittää ja kerrostaa myös silmännurkkiin), ja jotka antavat pituutta. Ehkä tärkein kriteeri on se, että haluan päästä haluamaani lopputulokseen helposti ja nopeasti – vihaan sitä, kun ripsivärin kerrostaminen edes jotenkuten näkyväksi on hidasta!

Kiteytettynä: mun ripsissä on potentiaalia, mutta mun on hankalaa löytää ripsareita, jotka tuovat tämän potentiaalin esiin.

Kuuluisat ennen ja jälkeen -kuvat

Katsellaan sitten vähän kuvia, ensin ilman mitään, sitten yhdellä ja kahdella kerroksella.

Ripset ilman ripsiväriä
Lähtötilanne ilman ripsiväriä. Luomivärit: e.l.f. 18 Hit Wonders -paletti
1 kerros ripsiväriä
1 kerros ripsiväriä
1 kerros sivulta kuvattuna
1. kerros kuvattuna sivulta
2 kerrosta Maybelline Sky High Mascaraa
2. kerros ripsiväriä
2. kerros alhaalta kuvattuna
Ripset 2. kerroksen jälkeen, kuvattuna alaviistosta

Käyttökokemus

Kaiken kaikkiaan Maybelline Sky High Mascara* on mainio ripsiväri. Levittäminen onnistuu nopeasti, ja harjan muoto on mielestäni hyvin käytännöllinen. Ei liian iso tai pieni, ja myös silmännurkkaan on helppo saada pituutta. Kuten kuvista huomaa, onnistuin kuitenkin tökkäämään piikeillä hieman ihoon sisänurkkien kohdalla. Alaripsirintamalla kyseinen maskara ei ole mitenkään mullistava.

Maybelline Sky High ripsiväri, harja

Itse tuotteen koostumus oli yllättävän kevyt, yleensä olen tottunut pidentäviin maskaroihin, joiden koostumus tuntuu “märältä” levitettäessä. Harja oli joustava ja antoi hieman periksi ripsiä vasten painettaessa. Ja yhden kerroksenkin jälkeen ripsiin todellakin tuli sky high -efekti, eli ripsivärillä sai nostettua ripsiä suoraan ylöspäin.

Olin myös hieman yllättynyt siitä, että pituuden lisäksi tuli myös aika paljon volyymiä. Jos mulle annettaisiin testattavaksi tämä ripsiväri ilman etikettiä, nimeäisin tämän tavalla, joka korostaisi kyseisen koostumuksen hybridimäistä luonnetta – ei pelkkää pituutta, mutta myös viuhkamainen volyymiefekti.

Ainoa juttu, mikä jäi hieman harmittamaan, oli että mun ripsiin tämä maskara ei luonut sitä wau-momenttia, jonka olen kokenut nähdessäni somessa toinen toistaan upeampia lopputuloksia. Eli toisaalta odotukseni tätä ripsaria kohtaan olivat korkeammat kuin yleensä.

Sky High Mascaran paras puoli on ehdottomasti sen kerrostuvuus. Koska ripset pysyvät kerros kerrokselta keveinä, ne myös “ottavat vastaan” tuotetta, jolloin lopputulosta saa todella hyvin rakennettua.

Poistaminen onnistui melko hyvin, mutta kaksoispuhdistuksen jälkeen jouduin viimeistelemään puhdistuksen misellivedellä.

Mistä sitä saa?

Linkkaan alle parhaat ostopaikat tälle. Haluan antaa mahdollisimman paljon vaihtoehtoja, sillä Maybelline Sky High Mascara viedään käsistä.

 • Kicks* 13,90€. Saatavilla nyt myös vedenkestävänä*! Kävin itse nappaamassa ripsarin Kicksiltä, ja hintaa jäi -15% alekupongin jälkeen 11,81€.
 • Lyko* 15,90€. Saatavana normi*- ja vedenkestävä* versio
 • Cocopanda* 11,90€. Cocopanda ei ole minkään brändin virallinen jälleenmyyjä (sen vuoksi pystyvät polkemaan hinnat muita alhaisemmiksi), ja on muutenkin hieman kyseenalainen verkkokauppa. Tämän blogin ideana on kuitenkin auttaa sinua, lukijaani löytämään parhaat tuotteet. Ripsivärin korkean kysynnän vuoksi ajattelin siksi linkata myös Cocopandan tähän settiin mukaan.
 • Lookfantastic 11,45€. Tällä hetkellä loppuunmyyty, en pysty linkkaamaan tuotesivuun.
 • K-Citymarket. Myymäläkohtaisen saatavuuden voit tarkistaa tuotesivuilta. Prismoista löytyy myös, mutta esillepano on huomattavasti niukempi.

Toivottavasti tästä arviosta oli apua 🙂 Oletko jo saanut tuubillisen käsiisi, vai jätätkö tämän trendin suosiolla väliin?


Jos tykkäsit tästä postauksesta, suosittelen lukemaan myös nämä:

7 Comments

 • Janina

  Hei! Olen tehnyt monta tilausta cocopandalta. Olisin kiinnostunut tietämään mitä tarkoitat kun sanot heidän olevan kyseenalainen sivusto?

  • Ilona

   Mäkin oon tilannut muistaakseni 2-3 kertaa Cocopandalta. Suurin syy siihen, miksi tuon “kyseenalaisuuden” halusin mainita, oli se, että Cocopanda ei ole minkään myymänsä merkin virallinen maahantuoja. Tämä voi ilmetä esim. feikkituotteiden myymisenä (mikä ei Cocopandan tapauksessa pidä paikkaansa) tai siten, että kaupan hankintaketjussa on jotain mätää. Tämä näkyy kuluttajalle alhaisempina hintoina, koska viralliset, auktorisoidut väylät, joissa tuotteet liikkuvat esim. tehtaalta auktorisoidulle maahantuojalle ja siitä verkkokauppaan, ovat kalliimpia.

   Mä en ehkä tässä osaa selittää tätä parhaiten, suosittelen lukemaan tämän artikkelin, joka on kirjoitettu Tokmannista, mutta sama keissi pätee myös Cocopandaan. 🙂

   Lisäksi joidenkin ostopäätökseen vaikuttaa myös se, että Cocopandan norjalainen omistaja/toimitusjohtaja on todella julkisesti aborttia vastaan. Eli eivät halua tukea välillisesti omalla rahallisella panoksellaan tämmöistä. Tästä löytyy tosi niukasti tietoa, sekin vain ruotsiksi ja norjaksi, joten en osaa enempää ottaa tähän kantaa.

   Tässä nyt kiteytetysti, toivottavasti tämä vastasi sun kysymykseen 🙂

 • Kosmetiikkakatri

  Voi olla että ei tule juuri omissa ripsissä sitä wow efektiä kun omat ripset on nähty niin usein meikattuna. Kun joku vaikuttaja tekee videon ei niissä ole mitään “lumenen” ripsaria levitettynä vertailun vuoksikaan. Eli pitäisi oikeasti vertailla suoraan johonkin toiseen ripsariin kuin tilanteeseen ilman ripsiväriä 🙂

  • Ilona

   Näinpä, se wow-efekti tulee vahvasti esiin, kun joku esim. vaaleilla mutta pitkillä ripsillä varustettu laittaa pidentävää ripsiväriä, jolloin ripset nousee ihan uusiin sfääreihin Ja tällä efektillä on tietty helpompaa markkinoida tuotetta kuin “keskivertoripsillä”.

   Mun mielestä tää vertautuu melko hyvin Essencen Lash Princessiin (virheä), joskin Lash Princess on hieman kosteampi koostumukseltaan, ja ehkä sen takia piirun verran Sky High:ta parempi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *