Mitä ovat mainoslinkit?

Mainos- eli affiliatelinkit ovat helpoin tapa tukea lemppariblogiesi toimintaa. Affiliatemarkkinoinnissa yritys (esimerkiksi kosmetiikan verkkokauppa) antaa bloggaajalle tai muulle julkaisijalle oman linkin. Kun lukija klikkaa itsensä linkistä verkkokauppaan ja tekee ostoksen, bloggaaja saa pienen siivun ostoskorin loppusummasta. Hyvä puoli tässä on, ettei sinulle asiakkaana koidu tästä mitään lisäkuluja.

Miksi ja miten käytän blogissani mainoslinkkejä?

Haluan tehdä sun elämästä helpompaa, ja siksi linkkaan aina tuotteisiin tai brändeihin, jotka blogissani mainitsen. Näin voit postauksen luettuasi helposti käydä tutkimassa tuotetta, verkkokauppaa tai brändin sivuja ilman erillistä googlettelua. Osa näistä linkeistä on erillisiä mainoslinkkejä hyväksi toteamiini verkkokauppoihin, koska…

  1. …Haluan auttaa sinua löytämään tuotteet helpommin sekä saamaan parhaan mahdollisen hinnan tuotteesta.
  2. …Saamani komissio tukee tämän blogin pyörittämistä, ja tuotoilla voin esimerkiksi ostaa tuotteita arvioitavaksi.

Mainoslinkin tunnistaa helposti *-merkistä, esim. “L.A. Girlin tuotteita on myynnissä *Lykolla”. Lisäksi blogipostauksen alussa on tieto, mikäli postaus sisältää mainoslinkkejä.

Mun prioriteetti on tarjota sinulle luotettavia arvioita ja tuotevinkkejä, joiden avulla voit tehdä valistuneen ostopäätöksen (tai jättää tuotteen ostamatta!) 🙂

Valitsen linkattavat yritykset (eli affiliate-mainonnan kumppanit) sen mukaan, mitä ajattelen sinua kosmetiikkablogin selailijana kiinnostavan. Eli en esimerkiksi sen perusteella, minkä firman myynnin edistämisestä saisin itse eniten rahaa. Lisäksi valintaan vaikuttavat omat kokemukseni kyseisen verkkokaupan kanssa: en koskaan mainostaisi verkkokauppaa, jonka toimituksen kanssa on ongelmia tai jonka valikoima on mielestäni liian suppea.