Meikit,  Tuotearviot

e.l.f. meikit – kokemuksia

Amerikkalainen e.l.f Cosmetics on ollut minulle nimeltä tuttu brändi pitkään, ja vasta viimeisen vuosien aikana e.l.f. meikit ovat tulleet laajemmin saataville Suomeen. Ensikosketukseni brändiin tapahtui viime syksyllä, kun nappasin Feelunique-tilaukseeni muutaman e.l.f-tuotteen – ja kokemusta voisi valehtelematta kuvailla äkkirakastumiseksi. Tässä artikkelissa sukelletaan edullisen e.l.f:in maailmaan, ja kerron mielipiteeni kustakin tuotteesta sekä paljastan parhaat paikat metsästää e.l.f:iä kohtuuhintaan (tuotteet kun ovat Eurooppalaisilla jälleenmyyjillä usein kalliimpia kuin brändin omilla sivuilla, jotka eivät tietenkään toimita Suomeen)!

Tämä postaus sisältää mainoslinkkejä, jotka on merkitty *-merkillä. Voit lukea mainoslinkeistä ja omista toimintatavoistani niiden suhteen täältä.

Tuotearviot

Alta löytyy kustakin tuotteesta arviot. Mehukkaita fails-listauksia odottava lukija voi tässä kohtaa pettyä, sillä kaiken kaikkiaan e.l.f. meikit ovat mielestäni tasalaatuisen hyviä. Joukkoon mahtuu OK:ta, mutta myös aikamoisia tähdenlentoja. Hinta-laatusuhde on hyvä, ja pakkaukset ovat jämäköitä ja hyvän laatuisia.

Mainittakoon tässä yhteydessä, että Euroopan-sävyvalikoima on huomattavasti suppeampi kuin mitä e.l.f. todellisuudessa tarjoaa. Esimerkiksi Flawless Satin -meikkivoidetta löytyy 40 eri sävyä (!), mutta Suomen/Euroopan verkkokaupoissa sävyjä on ainoastaan kymmenkunta. e.l.f. meikit ovat cruelty free ja sopivat vegaaneille.

Pohjustajat: e.l.f. Poreless Putty Primer & Putty Eye Primer

e.l.f. poreless putty primer ja putty eye primer

Poreless Putty Primer* on yksi e.l.f.:in viime vuosien kulttituotteista, ja mun mielestä tämä pohjustaja on maineensa arvoinen. Lähin verrokki koostumuksen ja lopputuloksen puolesta on Lumenen Blur Primer*, joka viime vuonna nousi ehdottomaksi primer-suosikikseni. Putty Primer tuntuu kuitenkin hieman kosteuttavammalta iholla.

Kumpikin on todella riittoisa, ja pieneltä vaikuttava 20 grammaa riittää pitkälle. Lumene tosin on pari euroa edullisempi ja löydettävissä marketeista. Tämän perusteella sanoisin, että e.l.f. yltää Lumenen kakkoseksi suosikkieni joukkoon! Sarjasta löytyy Poreless Putty Primerin lisäksi myös Matte ja Luminous -versiot.

Putty-sarjasta löytyy myös Putty Eye Primer* eli silmämeikin pohjustaja kahdessa sävyssä: Clear ja Cream (kuvassa). Clear on nimensä mukaisesti läpinäkyvä, mutta valitsin Cream-sävyn, koska haluan pohjustamisen lisäksi tasoittaa luomen sävyn. Kuten kuvasta näkyy, tuote vaikuttaa hieman kuivahtaneelta, ja painettaessa tuotteeseen tuli halkeamia. En tiedä, onko tämä pohjustajan koostumus normaalisti, vai oliko omani hutikappale.

Putty Eye Primerin koostumus on kuivakka ja levittyy hieman tönkösti, mutta. Tämä tuote yllätti minut ällikällä! Luomiväri pysyy tämän avulla aivan törkeän hyvin, ainakin verrattuna kolme kertaa kalliimpaan Urban Decayn Primer Potioniinkin, joka painuu minulla luomivakoon/juonteisiin päivän mittaan. En tiedä, mikä tässä on, mutta luomiväri pysyy Putty Eye Primerin* avulla kuin synti.

Meikkipohja: e.l.f. Flawless Satin Foundation, HD Powder, 16HR Camo Concealer & Flawless Concealer

e.l.f. meikkivoide, puuteri ja peitevoiteet

Flawless Satin Foundation* on perushyvä meikkivoide, joka tarjoaa puolimatan lopputuloksen, kevyttä peittoa ja hyvää pysyvyyttä. Toki kosteuttava koostumus alkaa ainakin minun sekaihollani päästää kiiltoa läpi, ja tarvitsen tätä kaksi pumppausta saadakseni tarpeeksi peittävyyttä. Meikkivoide pysyy kuitenkin paikoillaan koko päivän, ja lopputulos on nätti.

HD Powder* on erinomainen, mattapinnan antava väritön irtopuuteri. Pidän tästä paljon, ja seuraavaksi haluan testata Luminous-versiota, joka antaa pikkaisen hehkua iholle. Luminousia on kuvattu samantyyliseksi kuin luksusmerkki Hourglassin irtopuuteri. Tätä e.l.f.:in HD:tä* uskaltaisin verrata Makeup For Everin HD-puuteriin!

16HR Camo Concealer* – peitevoide, joka on lanseerauksensa jälkeen jakanut mielipiteitä. Kuten Camo-sana kertoo, peitevoide lupaa korkeaa peittävyyttä. Fair Warm on supervaalea sävy, ja peittoa sekä pysyvyyttä tosiaan riittää. Tammikuun paukkupakkasilla Camo Concealer tuntuu ainakin silmien alla hieman kuivakalta. Kokeilisin mielelläni e.l.f.:in Hydrating Camo Concealeria, joka on monen alkuperäisen Camon torpanneen suosikki. Tämä alkuperäinen Camo on hyvä ja peittävä, ja on helppo häivyttää iholle.

Flawless Concealer on suosikkini näistä kahdesta peitevoiteesta, mutta se on ainoastaan saatavilla Feeluniquelta. Tämäkin sävy on nimeltään Fair Warm, mutta aivan eri sävy kuin samanniminen Camo Concealerin sävy. Flawless Concealer on kermainen, keskipeittävä peiteaine, joka pysyy hyvin ja joka tuntuu sopivan kosteuttavalta.

Swatchit rivi 1: Camo Concealer sävy Fair Warm ja Flawless Satin Foundation sävy x.

Rivi 2: Flawless Concealer sävy Fair Warm ja Putty Eye Primer sävy Cream.

Poskituotteet: e.l.f. Beautifully Bare Total Face Palette & Shimmering Highlighting Powder

e.l.f. beautifully bare face palette ja highlighting powder

Beautifully Bare Total Face Palette* sisältää yhden highlighterin, 2 mattaista poskipunaa (koralli ja lämmin vaaleanpunainen) sekä mattaisen aurinkopuuterin. Näistä ei swatchattuna irtoa kauheasti pigmenttiä, ja siksi en ole swatcheja tähän sisällyttänyt, sillä ne eivät juurikaan kerro lopputuloksesta kasvoilla. Kaikki neljä puuteria antavat kasvoille luonnollisen, pirtsakan ilmeen. Mitään ihmeitä paletti ei tee, mutta on hyvä vaihtoehto esimerkiksi aloittelevalle meikkaajalle, sillä tuotteita on lähes mahdotonta laittaa “liikaa”. Pakkaus on jämäkkä ja sisällä on iso peili, mikä tekee tuotteesta oivallisen matkapaletin.

Shimmer Highlighting Powder sävyssä Starlight Glow on luonnollisen hehkun antava korostuspuuteri. Suosittelen luonnollisen hehkun ystävälle. Löytyy mm. Lovertelta.

Silmät ja kulmat: e.l.f. 3-In-1 Mascara & Wow Brow Gel

e.l.f. 3-in-1 mascara ja wow brow kulmageeli

e.l.f.:iltä on saatavilla paljon eri ripsivärejä* monessa eri koostumuksessa ja erilaisilla harjoilla. Itse päädyin kuitenkin tähän 3-In-1 Mascaraan*, sillä pidän pidentävistä ripsiväreistä, joissa on kuminen ja pienipiikkinen harja. Tällä ripsivärillä tulee luonnollisen pidennetty lopputulos. Ehkä hieman luonnollisempi, kuin mihin olen tottunut, mutta silti todella kaunis. Pestäessä ripsiväri irtoaa Sensain 38 asteen maskaran tyyliin kiinteinä rantuina, mutta peseytyy kuitenkin ihan hyvin pois. Hyvä perusmaskara luonnollista, eroteltua lookkia etsivälle.

Wow Brow -kulmageeli* kiinnosti minua, sillä erilaiset värilliset geelit ovat mulla viime vuosina kuuluneet (perus kulmakynän ohella) päivittäiseen kulmien laittoon. Wow Brow on minulla sävyssä Neutral Brown, ja se vastaa melko hyvin väriltään, koostumukseltaan sekä lopputulokseltaan suosikki kulmamaskaraani, NYX Tinted Brow Mascaraa sävyssä Espresso*. Ainoa ero on, että tässä on pieniä, tuuhentavia kuituja. OK kulmageeli, luonnollinen lopputulos ja keskivertopito.

Huulet: e.l.f. Sheer Matte Liquid Lipstick

e.l.f. sheer matte liquid lipstick

Mattapinnan antava, puolipeittävä nestemäinen huulipuna. Punia pystyy kuitenkin kerrostamaan, joskaan pinnasta ei tule sataprosenttisen tasainen. (Tarkoitan siis, että punan pinta itsessään on tasainen, mutta väri on paikoin tummempi, paikoin vaaleampi kerrostuksen seurauksena.) Pysyy hyvin maskin alla. Tummempi sävy on kaunis, mutta suosittelen levittämään sitä ensin keskelle huulia ja sen jälkeen levittämään puna painelemalla ja hieromalla huulia yhteen.

Swatchit, ylempänä sävy Nude Rose ja alempana Deep Dahlia.

Parhaat ostopaikat e.l.f.:ille

Harmikseni elf:in omat verkkokaupat eivät toimita Suomeen. Onneksi tuotteita saa melko hyvin myös jälleenmyyjiltä! Jälleenmyyjien hyllyiltä ei kuitenkaan kannata odottaa limited edition -kokoelmia tai vaikuttajayhteistyönä luotuja tuotteita, vaan merkin perusarsenaalia. e.l.f. meikit löydät parhaiten näistä verkkokaupoista:

  • Bangerhead* Laajin elf-valikoima EU:n sisäisistä verkkokaupoista. Muutenkin koko kauppa on yksi suosikeitani, sillä tuotteiden löytäminen ja selaaminen on helppoa, ja hinnat ovat kohtuullisia. Toimitus on myös supernopea.
  • Adlibris Törmäsin Adlibriksen kosmetiikkavalikoimaan sattumalta, ja sieltä löytyikin oikea elf-kultasuoni. Esim. tuo Beautifully Bare -kasvopaletti maksoi 6 euroa (muissa kaupoissa n. 15€)!
  • Feelunique Täältä löytyy laajin ja kiinnostavin valikoima elf:iä – kiinnostavin siksi, että Feeluniquella on myynnissä myös hieman uudempia tuotteita, kuten luomiväripaletteja. Feelunique hoitaa Brexitin jälkeiset tullit itse, eli ostajalle ei tule lisäkustannuksia. Suosittelen kuitenkin varautumaan aiempaa pidempään toimitusaikaan (20-30 päivää), sillä tullaus tehdään ennen paketin lähettämistä lopulliseen määränpäähänsä.
  • Lyko* Valikoima on Bangerheadin tasoa, mutta hinnat ovat korkeammat. Lykolta tilaaminen on kuitenkin helppoa ja nopeaa.
  • e.l.f:in oma Amazon-kauppa. Tuotteet toimitetaan Jenkeistä, joten tullit joutuu maksamaan. Halusin kuitenkin mainita Amazonin tässä artikkelissa, sillä sieltä löytyy laajin Suomeen toimitettavissa oleva valikoima elf:in meikkejä ja ihonhoitoa.

Tässä oli jättikatsaus elf-meikkien maailmaan. Tekstiä oli kiva kirjoittaa, sillä e.l.f. meikit ovat vakiinnuttaneet paikkansa mun top 3 -meikkimerkkien listalla. Toivottavasti sitä oli myös kiva lukea! Kommentoi alle, ootko testaillut elf:iä, myös Instassa voi laittaa viestiä 🙂

Aiempia postauksia:

Kaikki Bath & Bodyworksista | Saippuakulmat | Eurooppalaiset meikkibrändit

2 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *