Trendit,  Tuotearviot,  Vartalonhoito

Bath And Bodyworks: kokemuksia & tilaaminen Suomeen

Mun mieltymykset kosmetiikkatuotteiden ja -merkkien suhteen ovat vaihdelleet vuosien varrella. On kuitenkin joitain merkkejä, jotka jaksaa kiehtoa mua samalla lailla niin vuonna 2014 kuin 2021. Ja yksi näistä brändeistä on yhdysvaltalainen Bath And Bodyworks. Tässä artikkelissa käyn siis läpi kaiken, mitä itse olisin halunnut tietää tämän halutun merkin tuotteista ja niiden tilaamisesta Suomeen.

Uskon, että tästä postauksesta on hyötyä monelle, sillä Bath And Bodyworks on heikosta saatavuudestaan huolimatta myös suomalaisten kosmetiikkafanien tietoisuudessa; Tekemäni Instagram-kyselyn perusteella yli 90 % vastaajista tunsi brändin edes nimeltä!

Bath and Bodyworks tuotteet valkoisella taustalla

Mikä on Bath And Bodyworks?

Bath And Bodyworks on yhdysvaltalainen vuonna 1990 perustettu ketju, joka on tunnettu kotituoksuistaan ja vartalonhoitotuotteistaan. Suosituimpia tuotteita ovat tuoksukynttilät, vartalosuihkeet, suihkugeelit, saippuat sekä vartalovoiteet. Tyypillistä on, että omaa suosikkituoksua voi haalia itselleen kaikenlaisina versioina, kuten vaikkapa auton ilmanraikastimen, muotoiltavan saippuan tai käsidesin muodossa.

Itselleni Bath And Bodyworks tuli tutuksi YouTube-videoiden kautta. Erityisesti syys- ja talviaikaan käperryin sohvalle katselemaan, kun lifestyle- ja kauneustubettajat esittelivät sinivalkoruudullisten Bath And Bodyworks -ostoskassiensa sisältöä. Bath And Bodyworks nauttiikin eräänlaista kulttimainetta, ja lafka on koonnut sosiaaliseen mediaan aktiivisen “candle communityn” täynnä innokkaita tuoksufaneja.

Bath And Bodyworks tuotteiden esittelyvideoita youtubessa.
Bath And Bodyworks -tuotteiden esittelyvideoita YouTubessa.

En syvenny nyt tarkemmin brändin cruelty free -statukseen, mutta sanottakoon, että Bath And Bodyworks ei ole cruelty free, sillä brändi myy tuotteitaan Kiinassa, jossa eläimillä testaus on pakollista.

Kuten sanottu, olen ihaillut Bath And Bodyworksia kaukaa jo vuosia. Ongelmana on kuitenkin se, ettei tuotteita saa tilattua noin vain Suomeen. Kansainvälisiä postitusvaihtoehtoja ei ole, kivijalkakaupoista puhumattakaan. Viime vuoden syksyllä päätin yrittää vielä kerran ja kääntää jokaisen kiven, josko saisin jostain näitä tuotteita käsiini. No, vaihtoehtoja löytyi kuin löytyikin! Käydään siis seuraavaksi läpi postitusvaihtoehdot Suomeen:

Tuotteiden tilaaminen Suomeen

Kivijalkakaupat Euroopassa

Tiedetään, sanoin juuri yläotsikossa kertovani tilaamismahdollisuuksista, mutta tämä on osittain relevanttia myöhempien kohtien kannalta. 2010-luvun puolivälin tienoilla Bath And Bodyworks tuuttasi muutamia kivijalkamyymälöitä Eurooppaan. Suurin osa lopetti, osa on vielä toiminnassa.

Euroopasta löytyy Bath & Bodyworkseja Puolasta (Varsova, Gdansk, Katowice ja Krakova), Venäjältä (ainokainen Moskovan-liike kuuluu olevan lopetettu mutta yhteystiedot vielä sivuilla) sekä Turkista (Ankara, Istanbul ja Antalya). Italiassa on verkkokauppa. Koronan takia kukaan meistä ei varmastikaan pääse vähään aikaan ulkomaanreissulle, mutta halusin listata nämä kuitenkin. Osoitetiedot kaikille liikkeille löytyy täältä.

Tilaaminen Bath & Bodyworksin verkkokaupasta edelleenlähetyspalvelun kautta

Bath & Bodyworksin nettisivuilta ei voi tilata suoraan Suomeen. USA:n sivuilta toimitus onnistuu ainoastaa USA:an ja Kanadaan. Euroopan maakohtaisilta sivuilta toimitus onnistuu ainoastaan ko. maahan. Ongelman ympärille on kuitenkin muodostunut ratkaisuksi erilaisia edelleenlähetyspalveluita, kuten Shipito ja MyUS.

Palvelun perusidea on se, että saat amerikkalaisen osoitteen (käytännössä osoite on palvelun omaan varastoon), josta paketti lähetetään edelleen kotiisi. Maksutapoja on erilaisia kertatilauksista jatkuviin kuukausitilauksiin, mutta kalliiksi moisten palveluiden käyttäminen joka tapauksessa tulee.

Edelleenlähetyspalveluiden ostaminen EU:n ulkopuolelta johtaa lisäksi tietysti ALV:n ja tullimaksujen hoitamiseen.

Tehdään pieni laskutoimitus:

Oletetaan, että haluan tehdä 4 kg painavan tilauksen. Valitsin tämän koon, koska hintavan toimituksen takia haluaisin tilata reilusti tuotteita kerralla.

Tähän tilaukseen kokoan koriini 4 kynttilää, vartalosuihkeen, suihkusaippuan, vartalovoiteen, 5 käsidesiä ja yhden käsisaippuan. Korini on yhteensä (tuotteiden hinta + Jenkkien ALV + toimitus Parc:lille) 161,70$. Edelleenlähetys Suomeen Parcl-palvelulla maksaa laskurin mukaan noin 80 euroa. Suomen tullien ym. maksujen jälkeen kokonaishinta tälle tilaukselle on 246,35€! Saatan olla innoissani tästä brändistä, mutten ihan näin innoissani…

Siksi suosittelenkin, että jos käytät tämän tyyppistä palvelua, teet tilauksen EU:n sisältä. Parc:lilla hinta esim. Italian kaupasta oli tällöin hieman maltillisempi, noin 50€, eikä tulleja tarvitse maksaa. Samantyyppinen palvelu on esimerkiksi Shippn.

Tilaaminen muista verkkokaupoista

Tähän vaihtoehtoon päädyin itse. Tein molemmat tilaukseni vuoden 2020 puolella, minkä vuoksi en joutunut maksamaan Briteistä tilatuista tuotteista vielä tulleja. Tällöin en tosin vielä tiennyt, että Euroopassakin on edelleenlähetyspalveluita, joiden avulla olisin voinut saada paremmin vastinetta rahoille.

Notino.fi

Notinosta en ollut ennen viime syksyä kuullutkaan, ja itse asiassa törmäsin kaupan Bath & Bodyworks -valikoimaan sattumalta. Tilaukset toimitetaan EU:n sisäiseltä varastolta joten tulleja ei tule. Varjopuolena on se, että Notinolta saa ainoastaan BBW:n tuoksukynttilöitä, huonetuoksuja ja autonraikastimia. Vartalonhoitotuotevalikoima on luokkaa “yksittäinen vartalovoide yhdessä tuoksussa”. Kynttilävalikoima on laaja, ja hinnat ovat n. 25-31 euron luokkaa, eli vastaavat ihan hyvin jenkkihintoja. Notinossa on syytä ottaa huomioon, että erityisesti kynttilöiden sesonkiaikaan, marras-joulukuussa, kynttilät myydään todella nopeasti loppuun.

Bath and Body Shop

Täältä tilasin itse kaiken muun paitsi vartalosuihkeet. Brittiläinen yritys, joka myy nimensä mukaisesti suihku- ja vartalonhoitotuotteita sekä kynttilöitä. Ystävällinen asiakaspalvelu. Tässä kaupassa oli mielestäni paras valikoima erilaisia Bath & Bodyworksin tuotekategorioita samassa paikassa: löytyi saippuoita, voiteita, käsidesejä, kynttilöitä… Varjopuolena oli 25£ postikulut ja se, että tuotteet myydään nopeasti loppuun. Kannattaa siis pitää kauppaa silmällä ja ostaa heti silloin, kun haluamasi tuotteet tulevat myyntiin. Toki nyt vuoden 2021 puolella tulee lisäksi vielä tullit.

Ebay

Tässä postauksessa esitellyt vartalosuihkeet ostin Ebaystä. Käytin Brittiläistä, jjiotech-nimistä myyjää, sillä sieltä postikulut olivat edullisimmat. Postikulut ovat Ebay-shoppailun ikävin puoli: vaikka tilaisit samalta myyjältä, kunkin tuotteen/tuotetyypin kohdalta täytyy maksaa omat kulut, esim. käsivoiteen PK:t ovat 5€ ja vartalosuihkeen PK:t 7€. Tällöin yhdelle käsivoiteelle ja yhdelle suihkeelle tulisi postikuluja 5€+7€ = 12€.

Facebook-ryhmät

Bath & Bodyworks -tuotteiden ympärille on muodostunut Facebookissa erinäisiä myyntiryhmiä. Ja voihan tuotteita bongailla myös muista kosmetiikan kierrätysryhmistä. Näistä minulla ei ole juurikaan tietoa, mutta halusin kuitenkin mainita tämänkin vaihtoehdon, mikäli se jollekulle tuntuu omalta.


No, mitä sitten ostin?

Kuten sanottu, vartalosuihkeet tilasin Ebaystä, ja kaikki muu on Bath And Body Shopista. Otetaan ensin pikainen katsaus tuotteiden hintoihin, minkä jälkeen käyn vielä kunkin tuotteen läpi.

Hinnat

TuoteTuotteen hintaPostikulutYhteensä
Vartalosuihke x 312,58€/kpl x 3 = yht. 37,74€7,85€45,59€
Käsidesi 29 ml3,36€
Käsisaippua 236 ml8,43€
Käsivoide 29 ml6,74€
Tuoksukynttilä 411 g26,96€28,09€ (n. 4€/tuote, tilauksessa oli yhteensä 7 tuotetta)73,58€
119,17€

Huhhuh. Kalliiksi tuli, mutta onneksi pidän näistä kaikista tuotteista, ja on ollut mahtavaa päästä testailemaan näitä!

Vartalosuihkeet

Bath and Bodyworks vartalosuihkeet

Reilu 236 millilitran koko takaa, etteivät nämä vartalosuihkeet lopu ihan heti. Matkakokojakin on olemassa, mutta niitä oli paljon vaikeampaa löytää. Perinteisen vartalosuihkeen tapaan näiden kestävyys on korkeintaan muutaman tunnin luokkaa.

Yhteenvetona näistä kaikista kolmesta voin sanoa, että kaikki ovat mukavia, helppoja ja huolettomia tuoksuja. Eli jos haet näiltä kompleksisen luksustuoksun hienostunutta olemusta, tulet pettymään. Jos taasen pidät kaupallisista tuoksuista, kuten Bossin tai Victoria’s Secretin tuoksuista, myös BBW:n suihkeet ovat todennäköisesti mieleesi!

Bath and Bodyworksin vertaaminen Victoria’s Secretiin sopii itse asiassa tähän yhteyteen hyvin, sillä kumpikin oli vuoden 2020 alkuun asti L Brands -nimisen yrityksen omistuksessa. Sittemmin Victoria’s Secret on myyty eteenpäin.

Black Cherry Merlot: viralliset tuoksunuotit osuvat mielestäni aika nappiin: “A rich, sophisticated, alluring blend of dark cherry, black raspberry & sumptuous merlot”. Pakkaus on söpö ja tuoksu on mukavan hedelmäinen.

Magic In The Air: tämä on kaikista kolmesta ehdoton suosikkini. Tuoksunuotit: “almond flower, sparkling persimmon, white iris, whipped vanilla bourbon & fluffy sandalwood”. Raikas, makea tuoksu. Mun nenässä tässä yhdistyy päärynä ja kermainen vanilja.

Bonfire Bash: “A sweet, subtly smoky blend of vanilla bourbon, creamy sandalwood & cashmere musk”. Miellyttävä, paahdettu vaniljan tuoksu. Tuo mieleen paahdetut vaahtokarkit, mutta taustalla on selvästi myskiä. Varmasti syksyn suosikki!

A Thousand Wishes -käsivoide

A Thousand Wishes -käsivoide

Lommoisesta tuubista saattavat tarkimmat panna merkille, että tuo purkki on itse asiassa jo kulunut mulla loppuun… Käsivoiteena tämä on perushyvä, kosteuttaa sopivasti ja imeytyy hyvin. Tuoksu on käsivoiteeksi melko voimakas. A Thousand Wishes -tuoksusarja on yksi Bath And Bodyworksin klassikkotuoksuista, ja tuoksu on lähes identtinen VS:n Pure Seduction -tuoksun kanssa, joka mielestäni on yksi parhaita Victoria’s Secretin tuoksuja. Jos tilaan joskus BBW:ltä uudestaan, nappaan ehdottomasti jonkun tuotteen koriini tässä tuoksussa!

Winter Candy Apple -käsidesi

Winter Candy Apple käsidesi

Pakkauksen mukaan tuotteessa on noin 78 % alkoholia, eli pitoisuus ylittää reippaasti Apteekkariliiton suosituksen 70 % prosentin pitoisuudesta. Tuoksu on vahvasti omenainen. Eli ei kirpeä vihreä omena, vaan kirkkaanpunainen ja makea jouluomena. Jos tätä olisi ollut saatavilla eri tuoksuissa, olisin ehdottomasti ostanut näitä lisää – pakkaus on kätevä ja pieni, muttei kuitenkaan vuoda laukkuun.

Fresh Sparkling Snow -käsisaippua

Frozen Lake käsisaippua

Miellyttävä, raikas, talvinen melonin tuoksu. Nuotit: “A cool, fruity blend of iced pear, frozen melon, winter apple, snowdrop blossom & frosted musk”.

Tällaista saippuaa en tosin ostaisi uudelleen, sillä hinta on melko korkea – etenkin suhteessa siihen, että koko purkki kului loppuun parissa viikossa!

Pakkaus on itsessään hieno, ja tuote kuuluu Bath And Bodyworksin White Barn -tuoteperheeseen, joka on ilmeisesti tarkoitettu “hienostuneempaan makuun”. Hinnat ovat tosin suunnilleen samat kuin BBW:n muilla tuotteilla.

Frozen Lake -tuoksukynttilä

Frozen Lake tuoksukynttilä

Viimeisimpänä muttei vähäisimpänä: kuuluisa tuoksukynttilä! Pakkaus on todella kaunis ja koristeellinen ja sopii talviseen sisustukseen joulun jälkeenkin. Tämä tuoksuu Cleanin Rain -tuoksulta, josta minulla on aiemmin ollut kynttiläversio. Kynttilä on laadukkaan tuntuinen. Aion ehdottomasti ostaa uuden eri tuoksuisen, jahka tämä loppuu.


Tässä ne olivat! Kaiken kaikkiaan tämä kokeilu oli menestys, vaikka nyt Brexitin jälkeen ostaisin vastaisuudessa esimerkiksi Italian-sivuilta edelleenlähetyspalvelua käyttäen.

Jos luit tähän asti, suosittelen lukemaan myös nämä postaukset:

2 Comments

 • Elisa Puumalainen

  Hei!
  Kiitos vinkistä,tilasin eBaysta tuolta samalta toimijalta Cashmere glown ja Vanilla sugarin. Toimitus oli edullinen ja kesti n.10 pvää. Reissusta olen aina Bath&Bodyworksia hamstrannut.
  Muutenkin pidän blogistasi; kerrot verkkokaupoista ja eurooppalaisista tuotemerkeistä. Itse ostan matkoilta Bonjourin kosmea aika paljon ja italialaista Pupaa. Notinolta taasen saa melko hyvin tuoksukynttilöitä kohtuu hintaan.
  Mukavaa ja lumista talven jatkoa Sinulle!

  Elisa

  • Ilona

   Kiitos mukavasta kommentista, se piristi mun päivää kun luin sen, mutten tuolloin ehtinyt vastata 🙂
   Mulla on tuo Vanilla Sugar ostoslistalla seuraavan kerran kun jotakin tilaan (tai jos sitä joskus pääsisi matkoille…)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *